't Nief Winkelke

Begin april 2024 opende 't Nief Winkelke (een ‘winkel op wielen’) in Sint-Truiden. Het is een pop-up winkel waar mensen die het financieel moeilijk hebben voedings- en verzorgingsproducten kunnen kopen aan sterk verlaagde prijzen. Met dit initiatief wil het lokaal bestuur Sint-Truiden samen met partnerorganisaties vzw Depot Margo en serviceclub Lions Sint-Truiden een bijkomend aanbod creëren naast de voedselbedeling.

Het lokaal bestuur trad in februari 2023 toe tot de VZW Depot Margo. Het depot is een sociaal distributieplatform dat verse voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten via lokale hulpverleningsorganisaties bij kwetsbare mensen brengt.

Openingsuren?

Elke eerste woensdag van de maand van 10u30 tot 14u30. Is de eerste woensdag een feestdag, dan opent 't Nief Winkelke op donderdag).

Waar?

Parochiaal Centrum De Kajaan
Grevensmolenweg 34, Sint-Truiden

Voor wie is 't Nief Winkelke?

Op dit moment komen zo’n 470 mensen in aanmerking om hier aankopen te doen. Het gaat om alleenstaande ouders met kinderen en alleenstaande senioren ouder dan 60 jaar met een actief cliëntdossier bij het Sociaal huis.
Voor meer informatie of het aanvragen van een klantenkaart, contacteer een medewerker van het Sociaal huis via 011 60 60 44.

Projectpartners

Dit project komt tot stand met de steun van VZW Depot Margo, serviceclub Lions Sint-Truiden en het lokaal bestuur Sint-Truiden. Het lokaal bestuur Sint-Truiden investeert jaarlijks 0,15 euro per inwoner aan het basislidmaatschap. Serviceclub Lions Sint-Truiden financiert de winkel op wielen en een team van maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis begeleiden samen met de vzw Depot Margot het project.

Meer informatie via het Sociaal huis op het nummer 011 60 60 44.

Naar top