Sollicitatietips

Hoe maak je een goed cv, wat zet je in je brief en hoe praat je over je minder goede kanten? Hieronder vind je een aantal tips om je op weg te helpen. 

Hoe maak ik een goed curriculum vitae (cv)? 

De beste cv’s zijn kort en krachtig: 1 pagina is het maximum. Zet je meest recente ervaring bovenaan. Laat je cv en sollicitatiebrief nog eens nalezen door iemand met een scherp oog voor detail.  

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek?

Bewaar zeker de vacaturetekst met de functieomschrijving (deze wordt van de website gehaald na de afsluitdatum). Bekijk ook de resultaatsgebieden en competenties in het bijgevoegde functieprofiel. Hieruit kan je alvast afleiden welke topics bevraagd kunnen worden in de proeven. 

Welke vragen stel ik zelf tijdens een sollicitatie?

We hebben heel graag dat je zelf vragen stelt, zo wordt het een echt gesprek en geen eenrichtingsverkeer. Door vragen te stellen laat je zien dat je geïnteresseerd bent in de functie waarvoor je solliciteert. Interessante onderwerpen om je over te informeren zijn de werksfeer, opleidingsmogelijkheden, de inhoud van je takenpakket,... 

Hoe vertel ik best over mijn positieve eigenschappen en aandachtspunten?

 Het beste advies is om eerlijk te zijn en je antwoord vooral niet van buiten te leren. Vertel spontaan en staaf je eigenschappen liefst met concrete voorbeelden. Als je een aandachtspunt benoemt, probeer dan verder door te denken hoe je hieraan wil werken. 

Naar top