De Truiense horecagids, nu ook digitaal!

Gepubliceerd op  maandag 11 maart 2024 om 10u20
De beste adresjes nu verzameld via één centraal platform!

Sint-Truiden is dé plek om gezellig uit eten te gaan of een terrasje mee te pikken dankzij de vele uitmuntende restaurants en gezellige cafés die de stad rijk is. Een handig overzicht van de Truiense bistro’s, restaurants, cafés… is sinds een jaar terug te vinden in de Truiense Horecagids. Vanaf nu is deze populaire gids ook digitaal beschikbaar via de stadsapp en horeca.sint-truiden.be, een primeur voor Vlaanderen. Ideaal voor wie op zoek ik naar een smaakvolle adresje of een terrasje om volop te genieten van de eerste zonnestralen. 

In 2023 lanceerde het lokaal bestuur Sint-Truiden samen met Horeca Sint-Truiden de Horecagids. De gids valt erg in de smaak bij zowel Truienaars als bezoekers en daarom pakt Sint-Truiden nu uit met een online vervolg in samenwerking met het IT-bedrijf Fairville.

Actueel

Sint-Truiden is de eerste stad met deze unieke gids in de stadsapp. Inwoners en bezoekers van onze stad hebben op deze manier het uitgebreide horeca-aanbod altijd en overal bij de hand via hun smartphone. De uitnodigende look en feel van de papieren gids zie je ook online terug en alle adresjes zijn onderverdeeld in handige rubrieken. Wie navigeert door deze online gids, krijgt meteen zin om onze stad offline te beleven en uit eten te gaan.

Gebruiksvriendelijk

Alle horecazaken worden krachtig omschreven en je vindt in de online gids de actuele openingsuren, contactgegevens en enkele sterke troeven per zaak. Deze gegevens kunnen door de uitbaters zelf worden beheerd waardoor alle info in de online gids steeds up-to-date gehouden kan worden. Alle zaken worden bovendien geografisch weergegeven op een interactieve kaart en via de handige zoekfunctie vind je snel jouw ideale adresje in het uitgebreide aanbod.

Deze nieuwe Truiense ‘gouden gids’ brengt straffe tips en persoonlijke verhalen van horeca-uitbaters, chef-koks, frituristen, telers… Het platform straalt passie uit voor de streek en haar producten en deelt actualiteiten, interviews en blogs van mensen uit de sector! Telkens als één van de zaken in de prijzen valt willen we hier natuurlijk ook mee uitpakken en dat kan heel eenvoudig via het achterliggende content management systeem.

Datadoorstroom

Het is de eerste keer dat we data uit de stadsapp samenbrengen in een dergelijk platform. Zowel de gebruikers die op zoek zijn naar een leuke horecazaak, als de horecauitbaters zelf, ervaren hoe gebruiksvriendelijk het is. Bovendien kan het platform in de toekomst uitgebreid worden voor de publicatie van een toeristische online gids boordevol bezienswaardigheden en logies of een bedrijvengids van Sint-Truiden.

Tom Van Heck CEO van Fairville: “Dit is een prachtige primeur! We zijn ervan overtuigd dat andere steden en gemeenten snel zullen volgen om deze toepassing te integreren in hun stadsapp en een centraal platform te lanceren.”

Investeren in een sterk merk

“Geen zin om te koken, zin om lekker op restaurant te gaan? Met één druk op de knop vind je nu alle horecazaken in de stadsapp en de gekoppelde website met zoekfunctie. Handig toch? We zullen dit platform de komende maanden dan ook extra in de kijker zetten bij onze horeca-uitbaters zodat ze zich als ondernemer aanmelden op de stadsapp en de informatie van hun zaak aanvullen en up-to-date houden”, vult Koen Francis, voorzitter horeca Sint-Truiden, nog aan.

De papieren horecagids (uitgave 2023) ontvang je nog steeds bij een overnachting in een B&B of hotel, of je kan een gratis exemplaar afhalen bij Toerisme Sint-Truiden.

De digitale horecagids vind je via horeca.sint-truiden.be en ze is beschikbaar in de stadsapp. Deze kan je downloaden via de App Store of de Play Store.

Thema's

Naar top