Opvoeden, gewoon doen

Wanneer

  • dinsdag 21 mei 2024 van 20u tot 21u30

Locatie

Cultuurcentrum de Bogaard
Capucienessenstraat 8 , 3800 Sint-Truiden

Normaliseren en relativeren van de dagelijkse opvoeding


Ouders worden om de oren geslaan met opvoedingsadvies uit honderd gewenste en ongewenste hoeken. Opvoeden lijkt daardoor iets waar je zwaar voor gestudeerd moet hebben, en de angst voor onherstelbare fouten loert soms om de hoek. In deze voorstelling zetten we diverse aspecten van ouderschap in een ander licht. Opvoeding wordt in dit thematisch improvisatietheater zo terug herleid tot een normaal onderdeel van het leven en we spiegelen vooral de ervaringen van de ouders uit de zaal. Weliswaar soms uitvergroot, met (zelf)relativering, en bemoediging tot gevolg. Thema’s als consequent handelen, omgaan met ongewenst gedrag, samenwerken tussen opvoeders, en natuurlijk de bijhorende emoties, komen uitgebreid aan bod.
Deze voorstelling is een hart onder de riem voor de vele ouders die soms of vaak aan het twijfelen slaan over hun opvoedingstaak.


Deze activiteit van het Huis van het Kind is een samenwerking tussen de Gezinsbond, CC De Bogaard en Opvoedingswinkel Haspengouw, i.k.v. de WEEK van de OPVOEDING 2024


De voorstelling is in handen van TIM-Theater/Inspinazie

Organisatie

Huis van het Kind Haspengouw
Rummenweg 2 , 3800 Sint-Truiden
Naar top